Home

Achtergrond 345 x bekeken 7 reacties

Verburg mag verder met Natura 2000

Voor de uitvoering van Natura 2000 mag minister Verburg doorgaan met de afgesproken maatregelen.

Dat heeft de landbouwcommissie van de Tweede Kamer vanmiddag bepaald.

Evenals andere Kamercommissies vergaderde de commissie LNV over alle onderwerpen waarmee met de regering overleg gaande is. Dat was nodig om te bepalen welke zaken nog met de regering besproken kunnen worden, en welke niet meer omdat zij controversieel zijn.

Omdat de Kamer recent afspraken met de minister had gemaakt over de voortgang van Natura 2000 kan de minister daarmee voort en wordt ook het overleg daarover voortgezet. Het gaat daarbij specifiek over aanvullende maatregelen tegen ammoniakemissie en verdroging. Wel heeft de Kamer vanmiddag benadrukt dat de minister geen Natura2000-gebieden definitief mag aanwijzen zonder dat de Kamer daar van te voren mee instemt.

Na veel discussie en geharrewar is besloten om het actieplan voor het emissie-arm maken van varkens- en pluimveestallen niet controversieel te verklaren. Het daarover geagendeerde overleg gaat door. Ook het mestbeleid en de maatregelen tegen de Q-koorts blijven op de agenda staan.

Onderwerpen waarover de Kamer niet meer met de demissionaire minister Verburg praat zijn o.a. het pachtbeleid, de multifunctionele landbouw, de aquacultuur, het beleid voor diergeneesmiddelen, MRSA en de tarieven van de VWA. Ook een groot aantal overleggen, hoorzittingen en werkbezoeken is geschrapt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Drentse Boer

  Veel boeren stemmen vandaag voor hun eigen toekomst of ondergang !

 • no-profile-image

  Jan

  Met dank aan de tirannieke werkwijze van ZLTO en CDA. Weten we in ieder geval wie het eind van de veehouderij in NL op z'n geweten heeft!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Tuurlijk mag Verburg verder met Natura 2000. Het is gewoon de kans op een stille sanering van de landbouw waar ze al zo lang op gehoopt hebben.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Zo is het Drentse boer: stemt men CDA dan kan meteen de uitvaart geregeld worden!

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  De hele kamer hult zich in stilzwijgen. Straks gaan ze weer zeuren. Dan is het toch net alsof ze het volk vertegenwoordigen.

 • no-profile-image

  huib tummers

  Weg met het CDA!

 • no-profile-image

  gert

  Veel boeren zullen vandaag toch CDA stemmen ondanks ruimingen en de sanering door Natura 2000,dat weten ze ook in Den Haag

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.