Home

Achtergrond 246 x bekeken

Veel en mooie narcissen in de keuringszaal

De gevarieerdheid is deze week in de keuringszaal weer erg breed.

Met daaronder een flink aantal narcissen. Zoals de prachtige speeltkronige Narcissus 'Centannees' die is ingebracht door Hein Meeuwissen. Van het type spleetkronige narcissen zijn al aardig wat cultivars voor handen, maar de prachtige oranje cup maakt de ingezonden cultivar wel tot een buitenbeentje.

Veel narcissen ook bij Cees Breed die vele tazetta types inbracht, waaronder Narcissus 'Explosion', N. 'Bright Spangles' en de helder gele N. 'Royal Connection'. Mooi is ook de door J. Kuiper ingezonden Fritillaria davisii, de perfect van bloemsnit zijnde Lilium 'Marlon' van Marklily en de kleinbloemige Hippeastrum 'Supreme Garden' van B. van Geest.

Iris Nova zette een drietal iriscultivars in de keuringszaal die ondanks dat ze zo ongeveer een halve wereldreis (uit de USA) achter de rug hebben in perfecte conditie zijn. Met daaronder de paarserige Iris 'Holland Magic' en de stevige, blauwe I. 'Hommes Blue'. J.P.M. Swart tenslotte zette een prachtige collectie Crocus in de keuringszaal. Met daaronder de geel/bruin gestreepte Crocus 'Gipsy Girl', de goudgele Crocus korolkowii en de witte (met gele bodem) Crocus 'Bowles White'. Het voorjaar komt er aan!

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.