Home

Achtergrond 163 x bekeken

Van der Hoeven kapittelt Hamer over schuld

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) noemt het "een beetje raar'' dat PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer tien à vijftien jaar de tijd wil nemen om de grote overheidstekorten weg te werken.

"Als minister zeg ik dan: dat kan absoluut niet'', zei Van der Hoeven. "Om de staatsschuld zo lang in stand te houden kost heel veel geld aan rente. En in de jaren zeventig en tachtig hebben we gezien waar dat toe kan leiden.''

De CDA'ster Van der Hoeven zei het PvdA-standpunt temeer niet te begrijpen, omdat er een EU-afspraak ligt om de overheidstekorten vanaf 2011 te bestrijden. Ze wees er fijntjes op dat toenmalig PvdA-minister Wouter Bos (Financiën) tijdens EU-beraad zelf heeft ingestemd met die afspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.