Home

Achtergrond 249 x bekeken 3 reacties

VVD pleit voor Amsterdamse dierenpolitie

De Amsterdamse VVD pleit voor 'dierenpolitieagenten' die actief optreden tegen dierenmishandeling en verwaarlozing.

De partij wil de komende raadsperiode tien gemeentelijke handhavers hiertoe opleiden, liet ze vandaag weten.

In de gemeente Capelle aan den IJssel vindt momenteel een proef plaats met gemeentelijke handhavers die optreden tegen dierenleed. Zij mogen een mishandeld dier gelijk meenemen en in veiligheid brengen. Tot dusver is dit de taak van de veertien inspecteurs van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming.

Aanleiding voor dit voorstel is onder meer de aanval op een zwaan bij de Westerdoksdijk in Amsterdam, waarbij het dier werd doorboord door een speer.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Pfff

  Incidentmanagement heet dit toch?
  VVD, tijd om een nieuwe naam te keizen...Partij voor Beperking van de Vrijheid noem ik ze nu. PBV

 • no-profile-image

  Annegien

  Wat een enorme invloed heeft de Partij voor de Dieren! Zelfs de VVD probeert nu te scoren met dierenwelzijn. Opmerkelijk voor een partij waar het woord 'dier' tot voor kort niet eens in haar verkiezingsprogramma voorkwam. Directe aanleiding voor het instellen van een dierenpolitie was een mishandeling van een zwaan die met een peil was doorboord. Lekker vlot; dit gebeurde al in de zomer van 2007!

 • no-profile-image

  Han

  Oh waarom ben ik mens en geen DIER!!
  Ik wacht met smert op >Politie tegen Geweld< die bij de eerste de beste verdenking de mishandelaar mag in rekenen en de mishandelde zo in veiligheid mag stellen. Helaas dit is alleen weg gelegd voor dieren, behalve voor stekende insecten die mogen ongestraft massal worden gedood.

Of registreer je om te kunnen reageren.