Home

Achtergrond 140 x bekeken 1 reactie

"Uitzondering EU-mededingingsregels voor zuivel"

De zuivel moet worden uitgezonderd van de huidige EU-mededingingsregels, vindt een gekwalificeerde meerderheid van de EU-lidstaten.

Dat is een van de belangrijkste voorlopige conclusies, die Jean-Luc Demarty, voorzitter van de EU-werkgroep voor de zuivel, vanochtend heeft gepresenteerd op het congres What future for milk? in Brussel.

De huidige mededingingsregels beperken de mogelijkheden voor melkveehouders om afspraken te maken over prijs, hoeveelheid en andere zaken. Daardoor hebben melkveehouders te weinig marktmacht, zo is het gevoelen.

Hoe een eventuele uitzondering eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. De werkgroep (High Level Group) rond zijn werk eind juni af.

EU-landbouwcommissaris Dacian Ciolos gaf aan het begin van het congres aan dat hij mogelijk eind dit jaar met nieuwe wetgevingsvoorstellen komt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Arend Otten

    Als alle melkveehouders in de EU hun melk verkopen via en op www.milkmarketingplan.com voorwaarden, hebben ze alle marktmacht en ook het daarbij behorende resultaat.
    Daar is geen nieuwe wetgeving voor nodig.De huidige EU- mededingingsregels zijn voor het milkmarketingsplan geen beperkende factor.Dus ook niet voor de veehouders

Of registreer je om te kunnen reageren.