Home

Achtergrond 414 x bekeken

Tulpenprijzen trekken fors aan

Snijtulpen deden het afgelopen week erg goed.

Maar liefst 106 miljoen tulpen verwisselden op de vestigingen van FloraHolland van eigenaar voor een steeds oplopende gemiddelde prijs. Die kwam voor de gehele week uit op 16 cent. Een tendens die doorzet, want later n de week schoten ze ruim door het gemiddelde van 20 cent heen.

De aanvoer ligt 4 procent hoger dan in de vergelijkbare week van vorig jaar en de prijs is gemiddeld 15 procent beter. Het feit dat enkele exporteurs er tegenwoordig zelfs in slagen om binnen twee dagen in Moskou te staan, is er debet aan dat de vraag voor Vrouwendag steeds langer aanhoudt. Met verse topkwaliteit tulpen worden consumenten ook daar blijvend gebonden aan de populaire productgroep.

Wat vorige week woensdag door de vele exporteurs op de drukbezochte productbijeenkomst in Zwaagdijk werd vastgesteld, mag worden herhaald, namelijk dat de afgelopen jaren er een heftige strijd is geweest in de verbetering van de aanvoerspecificaties van tulpen en de naleving daarvan. Veel broeiers hebben hun bedrijfsvoering en proceskwaliteit soms ingrijpend moeten aanpassen. Maar daar plukt men nu de vruchten van: de tulp is een betrouwbaar product waar zowel de handel als de consument van op aan kan.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.