Home

Achtergrond 255 x bekeken

Strijd om recht speculoospasta te mogen maken

In België woedt een conflict rond het recht om speculoospasta te produceren.

Grootste producent van het populaire broodbeleg is Lotus Bakeries, dat in 2009 het octrooi op het product kocht en sindsdien andere producenten vraagt de productie van de pasta te staken. Enkele concurrenten weigerden dat en stapten naar de rechter, zo heeft de Vlaamse zakenkrant De Tijd vrijdag gemeld.

Speculoospasta, een smeerbare variant van speculooskoekjes, werd bedacht door twee deelnemers aan het Vlaamse tv-programma De Bedenkers. Zij vroegen octrooi aan op het product en verkochten dat vervolgens aan De Belgische koekjesproducent Lotus Bakeries.

Enkele concurrenten hebben een rechter in Gent gevraagd het octrooi van Lotus Bakeries ongeldig te verklaren. Volgens hen zou speculoospasta niet in aanmerking komen voor een octrooi.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.