Home

Achtergrond 339 x bekeken

Sterk: Delta Milk telt al meer dan honderd leden

Coöperatie Delta Milk telt momenteel al meer dan honderd leden.

Dit heeft voorzitter Teunis Sterk gezegd op een bijeenkomst van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). Bij de start van de werving had de coöperatie ruim zestig leden. Om de vorig jaar aangekochte kaasfabriek in Bleskensgraaf goed te kunnen bedienen zijn in totaal driehonderd leden nodig. Sterk is optimistisch over het tempo van aanwerving van leden.

De voorkeur gaat uit naar leden in de eigen regio. Delta Milk stelt enkele eisen aan nieuwe leden: Ze moeten 5 cent per kilo melk aan financiering meenemen, ze moeten relatief dicht in de buurt van de fabriek zitten en ze moeten bij de aanmelding een (melk)kwa­liteits­overzicht overleggen.

Het geld dat de nieuwe leden meebrengen gaat voor een klein deel (2 cent) in de ledenkapitaalsrekening. Voor het grootste deel (3 cent) gaat het in een ledenlening. Dit deel van het geld wordt om fiscale redenen in een aparte coöperatie gestopt: Delta Milk Finance.
Delta Milk begint per april met het ophalen van eigen melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.