Home

Achtergrond 146 x bekeken

Shell: grote olievondst in Golf van Mexico

Shell heeft in de Golf van Mexico een grote olievondst gedaan.

Het olieveld ligt op een diepte van 7643 meter in het gebied Appomattox in het oostelijke deel van de Golf van Mexico. Dat maakte Shell vandaag bekend.

Het olieveld ligt 2200 meter onder de zeespiegel in de olieblokken Mississippi Canyon. Bij de eerste proefboring werd een olielaag van ongeveer 162 meter ontdekt. Bij een verdere boring tot een diepte van 7910 meter werd een olielaag van circa 116 meter aangetroffen. Meer boringen staan gepland voor later dit jaar.

Shell heeft een belang van 80 procent in de olievondst en de Canadese partner Nexen bezit de rest. Beide bedrijven werken ook samen bij andere olieprojecten in de Golf van Mexico.

In het oostelijke deel van de Golf van Mexico deed Shell in 2003 zijn eerste grote olievondst met het Shiloh-veld. In 2007 werd een tweede grote vondst gedaan met het Vicksburg-veld, dat ongeveer 10 kilometer ten oosten ligt van het Appomattox-gebied.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.