Home

Achtergrond 209 x bekeken 4 reacties

SER adviseert over leegloop platteland

De Sociaal-Economische Raad (SER) gaat het kabinet adviseren hoe het best kan worden geprofiteerd van kansen die de leegloop van het platteland biedt.

Krimp van de bevolking kan ook ruimte opleveren voor ontwikkeling van natuur, aanleggen van recreatiegebieden en stimuleren van toerisme.

De ministerraad heeft vandaag besloten de SER om advies te vragen over het afnemen van de bevolking op het platteland. De SER gaat ook bekijken hoe het bedrijfsleven kan helpen om de leefbaarheid en het niveau van voorzieningen in krimpgebieden op peil te houden. Ook moet duidelijker worden in hoeverre het bezit van een tweede woning bij kan dragen aan de leefbaarheid op het platteland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Natura 2000 doet zijn werk ,leegloop van het platteland ,ook de werkgelegenheid gaat weg

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dit hele land is vergeven van de nietsnutten Veehouder! Maar die honger komt echt wel, wees maar niet bang.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Ze zullen niet rusten voordat alles naar de kloten is geholpen.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Ik heb gisteravond zitten kijken op de TV over het vernielen van de Tiengemeten.
  Ik kreeg het er benauwt van, hoe kunnen een leger flierefluiters met Brussels geld zoveel goede landbouwgrond naar de bliksem helpen.
  Waar werken we nog voor? Om een stelletje niks nutten zeer goedkoop aan hun voedsel te helpen! Ik had gehoopt dat ze door de crisis hun lesje zouden leren. Dat ze flink honger zouden krijgen en het voedsel duur moeten betalen! Maar het tegendeel is waar, zij flierenfluiten door en de boer ontvangt veel en veel te weinig voor het voedsel! Hoe krijg je leeg loop van het platteland?

Of registreer je om te kunnen reageren.