Home

Achtergrond 307 x bekeken

Rentevoordeel ABN-Amro groenlening

ABN-Amro biedt veehouders een groenlening aan met een extra rentevoordeel van 0,25 procent.

Het wachten is echter nog op publicatie van de groenregeling door het ministerie van VROM. Vanaf dan wordt groenfinanciering mogelijk voor melkveestallen die voldoen aan de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV).

Veehouders die in aanmerking willen komen voor groenfinanciering moeten beschikken over een zogenoemd A-certificaat MDV. De eisen die voor het verkrijgen van een A-certificaat worden gesteld zijn volgens ABN niet voor elke melkveehouder haalbaar. Toch wil de bank voorlopers onder de melkveehouders stimuleren. De 0,25 procent korting geldt vooralsnog alleen in 2010. De groenlening voor duurzame melkveestallen bedraagt maximaal 1 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.