Home

Achtergrond 748 x bekeken 15 reacties

Rabo VS leent Vreba-Hoff $ 54,4 miljoen

Rabo AgriFinance in de Verenigde Staten heeft voor minstens 54,4 miljoen dollar (40,4 miljoen euro) aan leningen verstrekt aan Vreba-Hoff.

Dat blijkt uit stukken bij de rechtbank in de Amerikaanse staat Ohio.

De leningen staan vermeld in de documenten die verband houden met de rechtszaak van de Amerikaanse landbouwbank Agstar Financial Services tegen Vreba-Hoff en de managers Willy van Bakel en John van der Hoff. De bank Agstar wil beslagleggen op de melkveebedrijven Wild Cat Farms en Blue Stream Farms in Ohio omdat Vreba-Hoff een miljoenenlening niet op tijd terug heeft betaald. De Amerikaanse rechtbank heeft in januari, op verzoek van Agstar, met onmiddellijke ingang deze twee melkveebedrijven van Vreba-Hoff onder curatele gesteld.

Toen werd Rabo AgriFinance al genoemd als partij in deze zaak. AgriFinance is in de VS verantwoordelijk voor kredieten van de Rabobank aan de landbouw en is een van de grootste kredietverstrekkers in de landbouw daar. Agstar is eveneens een grote bank in de agrarische sector en concurrent van de Rabobank in de VS.

Het hoofdkantoor van de Rabobank in Nederland weigerde eerder in te gaan op de zaak en de omvang van de leningen. Nu blijkt dat het om minstens 54,4 miljoen dollar gaat. De leningen betreffen niet alleen Wild Cat Farms en Blue Stream Farms in Ohio, maar ook Waldron Dairy in de staat Michigan, Williams Dairy in Ohio en de twee mega-melkveebedrijven van de families Van Bakel en Van der Hoff: Vreba-Hoff I en II in Michigan. De Rabobank in Nederland wil ook nu niet verder ingaan op de zaak.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de rabo

  rabo bank ,,,nee hoor'''' crisis ,, Amerika
  de rabo bank zij niet hoor; met geld van Nederlandse ondernemers ,nee hoor. hoor hoor,
  een transparante vereniging zonder winst
  oog merk voor u van u , de rabo bank.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Hoi Han, ik heb er geen weet van. Daarom ben ik blij dat gij mij hierover informeert. Heeft de Rabobank in Denemarken ook geld uitstaan?, ik bedoel agrarische bedrijven gefinancieerd??? In Polen is de BGZ bank (100% Rabodochter) zeer voorzichtig. groetje's, piet.

 • no-profile-image

  .

  De rabobank is op dit moment alles bij elkaar aan het liegen. Iedere dag komen weer nieuwe lijken uit de kast. Daar zit echt iets goed fout.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Hallo Roelof, 'k heb je gemist gisteren, 'k had gehoopt dat je mij nog op een kopje koffie zou tracteren. Maar goed, je boft weer!!!... 29 april krijg je weer een kans!!!... Nieuwe ronde nieuwe kansen, c'est la vie.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  40,4 Miljoen Euro. Goed er staat natuurlijk onroerend goed tegenover. Daarom zijn de Banken inclusief de Rabobank niet zenuwachtig. Bovendien profeteerd de Rabo op middellange termijn; prijsverbetering!!!... U naait me steeds uit Amerika, zal wel op de hoogte zijn van de actuele situatie (?). Misschien kan hij nog wat toelichting geven!!!... Het zou niet goed zijn als wij in Europa op verkeerde gedachten hinken!!!...

 • no-profile-image

  Lehman Brothers

  @AGR BEDRIJFSKUNDE STUDEN:
  Onder welke steen heb jij de laatste 10 jaar gelegen ?????

 • no-profile-image

  Jeroen

  Agr bedrijfskunde student, geef dit antwoord nog maar eens door aan een college, wat U volgt.
  Banken, zijn onverantwoord aan de gang gegaan,alles moet/moest grote,beter en de bank ging wel mee.
  Piet,zover ik weet zit rabobank niet direct in de Deense landbouw.
  In de Deense landbouw wordt de eerst 70% veilig uitstaand geld door een kredietvereniging gedaan. Dan komt dus de bank,waar ook dus het risico begint.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Mensen mensen het lijken wel 1 april grappen, of komen er nu steeds meer ongelofelijke waarheden boven water/beerputten?

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  De Rabobank heeft zich ook in de luren laten leggen door "praatwonder" WvB, net zoals de meeste klanten. De Rabobank heeft voor 54.4 miljoen dollar uitgeleend aan deze "eigen" vrebahoff bedrijven. Waar nu nog door onderbezetting ongeveer 5400 koeien staan. Dit is circa 10000 dollar per koe geleend geld alleen van de Rabobank!!! Terwijl volgens WvB 2 jaar geleden, een bedrijf met koeien, machines en grond ongeveer 7000 dollar per koe kostte. Nu kost een bedrijf van 700 koeien bij de laatste openbare verkoop per koe 2500 dollar (bedrijf en grond). Telt men daar de koeien,reparaties en machines bij, dan komt men op een totaal van ongeveer 4500 dollar per koe. dus hij is virtueel failliet, zeker nu met zijn milieu rechtzaken en talrijke andere rechtzaken die nog lopen. Hoe kan willy zich nu nog rijk praten? De Indiers komen hem blijkbaar ook niet te hulp. Veel bedrijven van zijn klanten heeft hij op onbeschofte wijze onderuit gekregen, vorige week weer een bedrijf, dus weer een sociaal drama erbij.
  P.S. Waar is het geld van de wachtende boeren?!?

 • no-profile-image

  wijzen uit het Oosten

  Van Bakel wordt een debakel

 • no-profile-image

  keutelboer

  Og dan gaat de Rabo top samen met WvB in de Peel zwemmen in de uitgegraven koeienstal . En als van de zomer droog is in gele zand liggen , geeft heerlijk strand gevoel . Als ze lang genoeg wachten staat er voldoende begroeiing omheen . Dan kunnen ze eventueel ook nog in hun blootje gaan liggen , zodat niemand het ziet. Zo kunnen ze vlak bij huis hun zorgen vergeten . Andere zitten met de gebakken peren .Want iemand zal het moeten betalen . Meestal is of zijn dat niet de veroorzakers van het probleem .

 • no-profile-image

  Agr bedrijfskunde student

  Een bank neemt nooit onverantwoord risico. Bovendien is het een overbruggingskrediet, immers na 7 slechte jaren, komen de 7 vette jaren ook weer.

 • no-profile-image

  iemand

  De waarde van deze bedrijfen is zekker met de helft verminderd.
  Als de Rabo ze nu zal verkopen mogen ze van geluk spreken als ze 27 miljoen terug krijgen
  De twee vreba hoff boederijen met alle mest problemen zijn hellemaal niks waard.
  Maar ja wat moet je als Rabo nu verkopen of hopen dat de prijs weer omhoog komt waneer???

 • no-profile-image

  Han

  Hoi Piet wat denk je dat het vastgoed van Van Bakel waard is in de VS waar reeds vele stallen leeg staan vanwege betaal verplichtingen aan banken en leveranciers?? Alles waar meer aanbod van is dan vraag naar is, brengt de kosten niet op!!!

 • no-profile-image

  Jaap

  Beroerd nieuws moet je langzaam en gedoseerd naar buiten brengen.....op een gegeven moment verflauwd de belangstelling van zelf ......wordt je geleerd en banken zijn hier meesters in....nog ff en het is goed nieuws...snappie hem??

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.