Home

Achtergrond 168 x bekeken 3 reacties

Q-koortspatiënten begrijpen nieuwe koers niet

Voor Q-koortspatiënten en mensen die bang zijn de ziekte op te lopen is het slecht nieuws dat de ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Gerda Verburg (LNV) er aan denken de aanpak van Q-koorts per 1 juni te versoepelen.

Onbegrijpelijk, stelde Mariet Paes donderdag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over hoe het verder moet. Paes is directeur van de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid en Maatschappelijke zorg in Noord-Brabant en voorzitter van het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen. Q-koorts maakte sinds 2007 duizenden mensen ziek. Om de uitbraak in te dammen besloot het kabinet eind december alle drachtige dieren te doden op besmette melkbedrijven met geiten of schapen. Sindsdien zijn ongeveer 45.000 dieren geruimd.

Paes vindt dat Klink zich nadrukkelijker met het beleid moet bemoeien. Ze stelde dat ze al maanden vraagt om contact met de minister maar dat dit tot nu toe niets opleverde.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Inge

  het is heel begrijpelijk dat mensen zich zorgen maken om de q koorts, maar om het probleem alleen bij de geitenhouderij neer te leggen, is onterecht.
  Er is al zoveel meer bekend als enkele maanden geleden. De bacterie zit ook bij rundveebedrijven, ratten, muizen enz. en de bacterie zit in de lucht. De geitenhouderij heeft al heel veel moeten lijden door dit probleem. We gaan nu massaal onze geiten enten. Laat ons dan nu aub. verder met rust. Als er geen andere maatregelen komen, sterft de geitenhouderij uit. Dat kan en mag niet gebeuren. Daarvoor is het een veel te mooie sector.

 • no-profile-image

  william

  o ja natuurlijk we hebben nog niet genoeg stront over ons heen gehad, ik baal er echt van dat mensen van de Q-koorts ziek worden maar verwachten dat een zinloos beleid word voortgezet vind ik veel te ver gaan. zullen we voor de zekerheid ook alle drachtige honden en katten gaan ruimen?????? daar zit het namelijk ook volop onder of de duivensport bijvoorbeeld. Dit beleid had er nooit moeten komen dus ik ben blij dat het eind in zicht is hoewel het voor mijn gezonden geiten al te laat is.................

 • no-profile-image

  dierenvriend

  de mensen in risico groepen inenten...dat kon met de mexcicaanse griep toch ook .....

Of registreer je om te kunnen reageren.