Home

Achtergrond 159 x bekeken

PvdA: ontslagbescherming laaggeschoolde beter

De PvdA wil laaggeschoolde werknemers beter beschermen tegen ontslag dan hoger opgeleiden.

Volgens Tweede Kamerlid Roos Vermeij van de PvdA heeft kwetsbaar personeel aan de onderkant van de arbeidsmarkt meer zekerheid nodig, terwijl aan de bovenkant mensen flexibeler zijn en vaak zelf makkelijker van baan wisselen.

Dat zei Vermeij vandaag in een debat met demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) over de arbeidsmarkt. De CDA-bewindsman pleit al langer voor aanpassing van het ontslagrecht wegens de toenemende behoefte bij werkgevers aan flexibel personeel. Het PvdA-Kamerlid zei daarover best te willen praten als ook onderscheid wordt gemaakt tussen de onderkant en bovenkant van de arbeidsmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.