Home

Achtergrond 147 x bekeken

PvdA en VVD: onderzoek misbruik kerk

PvdA en VVD willen een onafhankelijk onderzoek naar misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

De partijen vinden dat het niet kan blijven bij eigen onderzoek van de kerk. Justitie kan volgens hen niets meer met de gevallen die nu aan het licht komen, omdat deze verjaard zijn.

PvdA'er Khadija Arib drong vorig jaar al bij minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) aan op een onafhankelijk onderzoek, maar kreeg toen nul op het rekest. Ze vindt een onderzoek nu "meer dan noodzakelijk'', ook om de slachtoffers aan het woord te kunnen laten.

Volgens VVD'er Fred Teeven moet Hirsch Ballin samen met de kerk een commissie van wijze mannen instellen om aan het licht te brengen wat er de laatste tientallen jaren allemaal aan misbruik is voorgevallen binnen de katholieke kerk. Zijn voorstel om er in de Kamer een spoeddebat over te houden, haalde het dinsdag niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.