Home

Achtergrond 287 x bekeken 3 reacties

Project antibioticavrije productie van start

Minister Verburg van landbouw geeft dinsdag het startschot voor een proefproject antibioticavrije productie in de veehouderij.

Het project is geïnitieerd door het ministerie en ontwikkeld door Innovatienetwerk. Aan het project Innovatieprogramma antibioticavrije Ketens doen de varkensketen De Hoeve, pluimveeslachterij GPS en broederij Lagerweij mee. Het ministerie van landbouw steekt 840.000 euro in het project. De betrokken ketens dragen 290.000 euro bij.

De resultaten van het proefproject zullen in eerste instantie in de betrokken ketens worden toegepast. Dat kan resulteren in de productie van 650.000 varkens, 50 miljoen vleeskuikens en 1,8 miljoen eendagskuikens. De resultaten komen echter ook ten goede aan de hele varkens- en pluimveesector.

Directeur Hans Verhoeven van Milieukeur de Hoeve meldt dat er twee Milieukeurbedrijven meedoen. Verhoeven doet zelf mee en de tweede deelnemer is Bennie van der Heijde in Erp. Verhoeven: ”Antibiotica tot een minimum beperken was altijd al een doel binnen Milieukeur de Hoeve. We gaan nu kijken hoe we dat verder kunnen beperken. ”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Leuke proef, maar is afzet en een hogere opbrengst al gegarandeerd?

 • no-profile-image

  Hendrik de broer van gait

  Het hoge medicijn gebruik heeft als oorzaak dat er jaren lang gefokt is op meer produktie. Daardoor is de weerstand bij veel dieren enorm verzwakt. Om het antibiotica te verminderen zou men hier op moeten focussen.

 • no-profile-image

  boer

  Wat willen ze nou eigenlijk precies??? MINDER antibiotica gebruiken. Of helemaal GEEN antibiotica gebruiken??

Of registreer je om te kunnen reageren.