Home

Achtergrond 227 x bekeken 3 reacties

Prinses Irene beschermvrouwe biodiversiteit

Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld wordt beschermvrouwe van de Coalitie Biodiversiteit 2010.

Dit is een platform van bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties dat begin dit jaar in het leven werd geroepen voor het behoud van de biodiversiteit. 2010 is het VN-jaar van de biodiversiteit, waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van de rijkdom aan dieren, planten en organismen. Door bijvoorbeeld boskap of ongebreidelde visvangst gaat de biodiversiteit in een alarmerend tempo verloren. In 2002 is afgesproken dat dit verlies dit jaar een halt moet worden toegeroepen.

Prinses Irene zet zich al sinds jaar en dag in voor het herstel van de balans tussen mens en natuur. "Als mens zijn we deel van de natuur en daarmee van de biodiversiteit. Echter, velen van ons zijn van de natuur in onszelf en die om ons heen vervreemd geraakt. We hebben een te dominante plek ingenomen, met catastrofale gevolgen ook voor onze eigen mentale en fysieke gezondheid'', aldus de nieuwe beschermvrouwe.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Dus stop de verstedelijking en de aanleg van nieuwe wegen,maak er weer mooie landweggetjes van,dus weer terug naar de tijd Ot en Sien.Veel mooie woorden ,maar we leven in een dynamische en haastige wereld

 • no-profile-image

  nuchter

  Dat beloofd weinig goeds wanneer je als beschermvrouwe zegt: We hebben een te dominante plek ingenomen, met CATASTRFALE gevolgen ook voor onze eigen mentale en fysieke gezondheid''.
  Nederlanders werden nooit zo oud en zijn een van de gelukkigste volkeren op aarde. Biodiversiteit op een volwassenere manier benaderen wordt hierbij aanbevolen. Dan kunnen we echt iets betekenen en doen. Dus Irene, back to earth please.

 • no-profile-image

  Cees Boogaart

  Terwijl toch duidelijk in het PCCC, die van de klimaatfraude, rapport de staat van het klimaat,van 2006, stond:
  Het nederlandse natuurbeleid kenmerkt zich op dit moment vooral door bescherming van het bestaande: fixatie in tijd en ruimte. Algemeen wordt verondersteld dat de ontwikkeling van eco-systemen in hoge mate voorspelbaar is, doordat er een evenwicht in de natuur is dat ervoor zorgt dat na een verstoring herstel plaatsvindt tot min of meer de oorspronkelijke samenstelling.
  Recent onderzoek wijst er echter op dat niet-evenwichtsprocessen een belangrijke rol spelen in de
  soortensamenstelling van ecosystemen. verstoringen kunnen in dat geval ook positief bijdragen aan de biodiversiteit. klimaatverandering noopt tot het nadenken over meer dynamische vormen van beheer.
  Traditionele strategieen, zoals het werken met doelsoorten en natuurdoeltypen zou moeten worden
  vervangen door een meer adaptief beleid dat zorgt voor samenhangende natuurgebieden van goede
  kwaliteit, die leefvoorwaarden bieden aan vele soorten: de blijvers, de nieuwkomers en de doortrekkers.

  Ze zien de natuur dus als een monument, vooral Natuurmonumenten!
  Dus de natuurjongens deden het al vanaf de 1970 jaren verkeerd, maar daar hoorde je niemand over in de media.

Of registreer je om te kunnen reageren.