Home

Achtergrond 672 x bekeken 15 reacties

Prestatietoeslag FrieslandCampina 59 cent

De leden-melkveehouders van zuivelcoöperatie FrieslandCampina ontvangen een prestatietoeslag van 59 cent per 100 kilo melk en een reservering op naam van 35 cent per 100 kilo melk.

Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers van FrieslandCampina. De melkprijs over 2009, de garantieprijs plus de prestatietoeslag, komt volgens het concern uit op €26,99 per 100 kilo melk. In 2008 kwam de melkprijs volgens de onderneming uit op €36,37 per 100 kilo melk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vvbrug

  zolang er nog boeren lid zijn van dit achterlijke l.t.o zal het nooit goed komen met de inkomens voor boeren , gebruik toch eens je verstand en zeg je lidmaatschap van dit auwde lullen clubje
  je weet toch waar het voorstaat langzaam ten onder

 • no-profile-image

  fryske boer

  Prestatie toeslag stijgt maar liefst 0,13 cent per 100 kg melk is voor boer met 500000 kg melk wel 650 euro Dit had anders gemoeten dit jaar van de winst van 182 miljoen had helft rechtstreeks naar veehouders gemoeten dus ook niet reserveren op naam. In een beter jaar had het dan wel weer anders gekund, Cooperatie moet in stand blijven maar het boerenbedrijf ook.

 • no-profile-image

  jan

  De omzet per liter daalt van 82,5 cent per kg melk naar 75,8 cent per kg melk. Een daling
  van 6,7 cent per kg melk. De markt zat tegen. Als de melkprijs gezakt was met 6,7 cent per kg melk
  hadden de boeren de slechte markt volledig opgevangen. Wat schets mijn verbazing de melkprijs is met
  meer dan 9 cent per kg melk gezakt.
  Niet alleen de slechte markt wordt door de boeren opgevangen, maar ook het slecht presteren van de directie.
  Het resultaat van de onderneming wordt meer dan alleen door de leden melkveehouders in de been gehouden.
  Mooie cijfers over de rug van de boeren.

 • no-profile-image

  Arend Otten

  Prestatietoeslag komt niet inde buurt van 53 euro cent per kg melk op www.milkmarketingplan.com voorwaarden.

 • no-profile-image

  Demeter

  Als de opbrengst je niet naar de zin is kun je altijd nog naar Hoogeveen of de spotmarkt.
  Life is zo simpel.

 • no-profile-image

  jan

  Er staan in de afdelingsvergaderingen vaak maar een paar mensen op om het woord te voeren. Maar zolang als de rest in de zaal hen niet ondersteunt, zal er nooit iets veranderen. En zolang als we ZLTO blijven steunen, blijven zij samen met FC hun zakken vullen (och, nou vergeet ik hier de Rababank te noemen. Dan hebben we het trio wat de koek verdeelt).

 • no-profile-image

  ook boerke uit het eens zeer cooperatieve zuiden

  Klopt Boerke, helemaal mee eens. We moeten eerst weer naar 100 jaar terug. Als iedereen compleet uitgemolken is komt het cooperatieve verstand misschien weer terug.

 • no-profile-image

  rie

  Let op: de vakbonden slijpen de messen om een deel van de winst te gaan halen. Waar zijn de strijdende boeren? Waar zijn de messen? Maak es een vuist, probeer het in ieder geval en er bestáát een organisatie waar je lid van kunt worden en gezamenlijk kunt optrekken, maakt niet uit aan wie je levert!!!
  Moet ik het nog vermelden of blijft er alleen maar veel geschreeuw en weinig wol. Lekker op de trekker gaan zitten en 'gewoon' doorwerken/doormelken en vooral doorzeuren en alleen in een reactie op internet stoere taal uiten? wil je samen sterk staan wordt dan lid van de DDB/EMB. Zie ook hun website: www.ddb.nu

 • no-profile-image

  boerke

  ze bakken er niks van. Waardeloze organisatie. De winst blijft allemaal bij Friesland Campina. De leden die het nodig hebben krijgen vrijwel nilks

 • no-profile-image

  gerrie

  Ik word met de minuut stommer. Nou snap ik het helemaal niet meer

 • no-profile-image

  Boerin

  Ja met dit resultaat kan de "topman" ''t Hart tevreden zijn, zelfs een beetje trots.
  Ik dacht eigenlijk dat de boeren trots moeten kunnen zijn op hun cooperatie, maar misschien weten ze dit ons straks op de vergadering uit te leggen. Winst maken door je eigen leveranciers uit te melken, lijkt mij niet zo moelijk.

 • no-profile-image

  henks

  volgens mij is het nog altijd zo dat frieslandcampina een 'marktconforme' prijs uitbetaald gebaseerd op andere cooperaties in Europa. Via de prestatietoeslag valt de prestatie van de onderneming te meten. Ben wel met jullie eens dat zo'n grote organisatie op termijn stukken meer moet kunnen uitbetalen als prestatietoeslag.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De vakbonden hebben de messen al geslepen voor de CAO onderhandelingen. Die winst willen zij wel in de zak steken en de boeren op een houtje laten bijten.

 • no-profile-image

  boerke

  en nog iets boerkes. Op het melkweb rfc staat: "melkprijs daalt met 26% naar 26,99/100 kg; prestatietoeslag neemt toe met 23% tot 0,59/100kg." Dat is op deze wijze slim verkocht aan de boerkes. Heeeej boerkes jullie lezen dit toch ook goed he? Ach, weet je, ik was vorig jaar op een afdelingsvergadering van RFC en ik hoorde een "collega" zeggen:"ach zolang er maar koffie en bier is". De moed zakt je toch in de schoenen om zoveel onbenul. Dus weet ik eigenlijk ook niet zeker of: a) dat verkooptrucje van die percentages al gelezen wordt. b) of het goed doordringt wat er gelezen wordt.

 • no-profile-image

  boerke

  De beroepsgroepen waar de vakbonden voor strijden zijn veel beter georganiseerd dan die boerkes. Daar kunnen de boerkes een voorbeeld aan nemen. Als die ook zo goed georganiseerd waren zouden hun inkomensomstandigheden enz. veel beter kunnen zijn. Maar zo werkt het bij de boerkes niet. Boerkes zijn ieder voor zich. Zeer verdeeld. Altijd proberen de buurman voor te zijn. Als het om samenwerking gaat zeer inconsequent en daardoor onbetrouwbaar. soms zeer simpele redeneringen (zie de reaktie hier 17mrt.2010 19.40). Totaal geen saamhorigheidsgevoel. Nee het leven is niet zo simpel. Veel boerkes zijn wereldvreemd en onredelijk.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.