Home

Achtergrond 838 x bekeken 49 reacties

Premier schoffeert Schreijer

"Och, dat was toch een beetje een vertrekkend Kamerlid, en ik denk dat afscheid nemen pijn doet."

Op die wijze deed premier Jan Peter Balkenende gisterenavond luchtigjes de kritiek af van Tweede Kamerlid Annie Schreijer-Pierik.

Schreijer-Pierik uitte eerder deze week haar twijfels bij het besluit van het CDA-partijbestuur om Balkenende weer aan te wijzen als lijsttrekker bij de komende Kamerverkiezingen.

Het Twentse 'stemmenkanon' (bijna 32.000 voorkeurstemmen in 2006), dat na 12 jaar de Kamer verlaat, gaf hiermee uiting aan gevoelens die breder leven in de CDA-achterban, in het bijzonder ook onder boeren. Bij een recente peiling van landbouwweekblad Boerderij gaf meer dan de helft aan Balkenende beu te zijn.

Schreijer-Pierik is tot nu toe het enige Kamerlid geweest dat openlijk twijfels heeft bij de nieuwe kandidatuur van Balkenende. Ze vreest dat de partij misschien wel de vierde partij van Nederland wordt, als er niets gebeurt. Voor een vervanging van Balkenende, bijvoorbeeld door voormalig landbouwminister Cees Veerman, is het volgens haar nog niet te laat. Veerman wil geen commentaar geven op de vraag of hij beschikbaar is.

Balkenende sprak gisterenavond op een partijbijeenkomst in Assen. Daar kreeg hij de steun van toegestroomde CDA'ers uit het noorden des lands.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dus volkomen plichtsgetrouw en conform de ambtseed jarenlang in loondienst werkzaam zijn heet nu ook al 'zakken vullen?'. Ach lafhartig anoniem stuk stront, stort toch gauw op een hoop!

 • no-profile-image

  ?

  katja,bedoel je nu jezelf?!

 • no-profile-image

  e-rik

  Wie gaat Balkenende opvolgen? Kijk en stem op
  http://www.e-rik.nl/jpb

 • no-profile-image

  Hendrik

  Zal zijn opmerking niet als een boemerang terug gaan slaan?

 • no-profile-image

  Veehouder

  Blijft toch het idee dat jp zich alvast indekt om te kunnen vertrekken via de achterdeur

 • no-profile-image

  D Boender

  Laten we blij zijn dat mevrouw Schreijer, brokkenpiloot met een mavo-denknivo, de Tweede Kamer moet verlaten.

 • no-profile-image

  b van eikema hommes

  Moeilijk op het pluche vaarwel te zeggen.Het zou van inzicht getuigen om nu te vertrekken.Hij zou het CDA en zichzelf een grote dienst bewijzen door terug te treden.De ongelukkige uitspraken recentelijk gedaan hebben hem en de partij geen goedgedaan.Ook het bestuur van het CDA staat buiten de werkelijkheid door hem zo snel als lijsttrekker aan te wijzen
  Maar beter ten halve gekkerd dan te hele gedwaald.Het tijdperk van JPB is voorbij!!

 • no-profile-image

  schapenboer

  Nee, maar we kunnen hen wel verwijten dat ze onze geiten en schapen laten vermoorden!!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Zo'n opmerking noem je toch niet 'schofferen'?? Vind het een hele redelijke opmerking. Stemmingmakerij van AGD, zou ik eerder zeggen.

 • no-profile-image

  Filosoof

  Misschien is het nu écht tijd, dat deze demissionair premier de balk van zijn hoofd haalt en 't helder wordt, dat hij écht moet verdwijnen. Dat gefrustreerde en krampachtige claimen en pushen van zichzelf, is ONS nu een splinter in het oog.
  Het is altijd beter op je hoogtepunt te stoppen. Dat moment ligt al heel lang achter hem.

 • no-profile-image

  bescheidenheid

  Ja Herkauwer, jij bent de enige die de wijsheid in pacht hebt. Eerst je zakken lopen vullen bij LNV en dan de farizeeër uithangen. Lekkere vent ben jij.

 • no-profile-image

  Boesje

  Ook mijn stem gaat na 25 jaar naar een andere partij. 25 jaar hebben ze bij het CDA alleen maar gepraat over de kostprijs van landbouwprodukten. Het wordt tijd dat we de komende 25 jaar praten over de opbrengstprijs. De tijd dat schaalvergroting de stijgende kosten compenseerde is allang voorbij. De veehouders schofferen door te zeggen dat zij bewust kiezen voor het gebruik van antibiotica is voor mij de bekende druppel.

 • no-profile-image

  C. van Vliet

  Inderdaad, een goede vraag: wie heeft wie geschoffeerd? Naar mijn mening heeft Schreijer Balkenende geschoffeerd en niet andersom.

 • no-profile-image

  JP

  Als Annie haar mond los doet,weet je al genoeg. Net zoveel verstand als een LOKEEND. Ga naar huis :KOKEN!

 • no-profile-image

  Leen

  Kun je nagaan hoe arrogant dat mannetje is!

 • no-profile-image

  katja

  De eerste keer in haar leven dat Annie eens iets zinnigs zegt en dan krijgt ze shit over zich heen. Balkenende is een vrouwvijandig potentaat. Zo iemand hoort niet op regeringspluche. CDA proficiat!

 • no-profile-image

  B. de Vries

  Inderdaad, een bloemtjesjurk dat mens. Wat heeft zij de afgelopen week een schade aangericht. Ze begrijp er echt helemaal niets van. Wat een ego!

 • no-profile-image

  Realist

  Ik denk dat Anny Schreijer het gevoel van de boeren in Nederland geuit heeft!
  De boeren zijn uitgemolken en als ruilobject gebruikt! De meerderheid bepaalt en de minderheid moet het slikken en stikken. Ontpolderen, grote verwaarlozing van dieren in Oost-Vaardersplassen, lage opbrengsten van producten van de boer en tuinder, dus uitgemolken om ddor de crisis heen te komen! Ga zo maar door!! Anny bedankt voor je grote inzet!

 • no-profile-image

  D. Brugma

  Ook ik vind dat mevrouw Schreijer een grote fout heeft gemaakt. Ze mag haar mening hebben, natuurlijk, maar ze kiest het verkeerde podium om die te ventileren. Ik hoop dat ze dat inziet, en geen verdere schade aan het CDA toebrengt.

 • no-profile-image

  katja

  Nee ?.? ik bedoel jou. Als jij tenminste dezelfde bent als die zogenaamde sierende bescheidenheid.

 • no-profile-image

  geen boer

  ik heb ik het verleden CDA gestemd, maar dit keer niet. Wat mij betreft een duidelijk geval van iemand die zo langzamerhand dermate omringd met slijmballen is dat ie in zijn eigen grootheid is gaan geloven. Never overstay your welcome zeggen ze in Engeland, maar dat begrijpt ie waarschijnlijk niet. CDA spindoctors, jullie hebben Gert Leers' nummer toch wel? Want dit grappig (debiteuren credititeuren humor, maar dan écht bedoeld) manneke gaat het níet maken hoor.

 • no-profile-image

  gert

  Marius @ Verburg is geen liberaal,het is een draaikont

 • no-profile-image

  Anneke

  Inderdaag Govert, vrouwen reageren vaak uit emotie, maar van een CDA zwaargewicht zul je zo'n opmerking nooit krijgen, die kleven te veel aan het pluche. Ga samen het land regeren en stop dat onzinnige politieke geharrewar.
  We moeten nog tot juni dit gejeuzel aanhoren , om over een fatsoenlijke kabinetsformatie nog maar te zwijgen.

 • no-profile-image

  klooster

  Ik heb zolang als het cda bestaat op die partij gestemd en zal het deze keer ook zeker weer doen.
  Ik wil al diegenen die nu tegen Balkenende en het cda aan schoppen over een tijd wel eens weer horen wanneeer we een linkse regering hebben met een landbouwminister van uit groen-links of de dierenpartij

 • no-profile-image

  A.van Dorp

  Wie heeft nou eigenlijk wie geschoffeerd?

 • no-profile-image

  karel schotanus

  Prima gesproken Klooster. Met een partij die ons land volkenrechtelijk onwettig in een vuile oorlog betrekt en dan ook nog verdomd om daarvoor verantwoording af te leggen, zijn we als natie echt goed af hoor. Jij bent duidelijk een politiek onbenul. Daarom een gratis stemadvies: WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  Piet WIsse

  Hierin stelt Balkenende wel bijzonder teleur vind ik. Blijkbaar is hij interne kritiek onvoldoende gewoon, want dit is wel een erg harde toon van hem. Wim uit het Groene Hart heeft een geweldige analyse gegeven.

 • no-profile-image

  Wil Lit=Schreijer

  Beste Annie Schreijer-Pierik
  Jan Peter Balkenende zal er nog spijt van
  krijgen dat hij een lid van de familie
  Schreijer schoffeerde.Zijn houdbaarheids
  datum is overschreden.

  Met vriendelijke groet,
  Wil.Lit-Schreijer

 • no-profile-image

  Wim

  Deze opmerking van JP bevestigd de indruk dat zijn houdbaarheidsdatum is overschreden. Toch is het wellicht een goede strategie van het CDA om JP weer als lijsttrekker te lanceren voor de komende verkiezingen. Wannneer er een kabinet komt waarin de PVV aan deelneemt, zal de levensduur van dat kabinet dankzij de PVV slechts zeer kort zijn. JP kan dan mooi de klappen die aan het CDA worden uitgedeeld incasseren en met de stille trom vertrekken. Dan is het strategische moment aangebroken om een nieuwe CDA godfather te lanceren. Het CDA kan dan weer als een Phoenix uit de as herrijzen en succes boeken bij de dan komende verkiezingen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hoezo de laatste weken, B de Vries? Annie richtte de grootste staatsrechtelijke schade alweer jaren geleden aan, bij het kuipen en konkelen ten behoeve van de hobbyjacht. Alweer vergeten? Haar huidige actie is juist prima! Chapeau Annie! En Schotanus begrijpt er duidelijk ook helemaal niks van. Als Annie thuis geen overall of jachtoutfit draagt, dan loopt ze met een strak leren pakje en rijzweep achter haar man aan te rennen. Want dat zit haar nou eenmaal in het bloed! Vooruit Annie: hit him up, move him out!

 • no-profile-image

  katja

  Wind je maar niet op Herkauwer. Zulk lafhartig grofvuil zwerft er nou eenmaal in deze forums rond. Nooit een zinvolle inbreng maar wel andere verdacht maken. Gedsie!

 • no-profile-image

  Harm

  Waarom zeggen politicie pas echt wat ze denken wanneer ze vertrekken. Dus ik kan mij de reactie van JeePee wel indenken.
  Dat ie daarmee de boeren op de kast jaagt zal hem niet de grootste zorg zijn. Misschien wil het CDA (alle partijen) niet meer te boek staan als een partij waar veel boeren op stemmen, samenhang met boeren is in dit land niet zo goed voor je imago!!
  Laten we wel wezen, van de politiek hoeven wij NIETS meer te verwachten, langzaam wegsaneren is het credo.
  Het daarom ook hoog tijd dat alle boerenorganisaties de koppen bij elkaar steken en eens iets gaan doen voor alle boeren. De politiek heeft ons verdeeld gemaakt, dat is regeren en vooruitzien.
  Dat mw Schreijer vertrekt is misschien wel een groter drama voor de boeren, dan het evt lijsttrekkersschap van JeePee.

 • no-profile-image

  Math

  Nee aan de VVD heb je wat !! de voorstellen waarmee zijn nu in brabant accoord gaan zijn uiterst pijnlijk voor de hele sector(in brabant). En dat moet dan de agrarische partij zijn laat me niet lachen.

 • no-profile-image

  TFWC

  Ik geniet alvast van het verlies van het CDA. Hoezo boerenpartij? Het CDA belooft van alles en maakt het niet waar. En met bestuurlijke rampen als Verburg & Co maken ze het leven van boeren nog onmogelijker. Boeren zouden uiteindelijk meer gebaat zijn bij een drastische herstructurering van landbouw, meer groen, biologisch en duurzaam, kleinschaliger zonder megastallen, minder dierziektes en een betere prijs voor hun producten. daar gaat het toch om? Winst? Het huidige landbouwbeleid heeft geen toekomst. Ik betaal graag het dubbele voor biologische producten en een houdbare landbouw. Laten ze daar geld in steken ipv nutteloze Gerda blaadjes en miljoenen aan het oplossen van dierziektes die voorkomen hadden kunnen worden.

 • no-profile-image

  wegman

  Schreijer steekt Balkenende een dolk in zijn rug en slaat een toon tegen hem aan alsof hij een schooljongen is. Stuitend en schandalig! Ik vind Balkenende's reactie wederom getuigen van een grote innerlijke beschaving.

 • no-profile-image

  Boerin

  Dat noemen ze: grootheidswaanzin.
  Vroeger was Balkenende okay, maar de laatste tijd heeft hij het te hoog in zijn bol gekregen. En dat terwijl zijn vierde kabinet ook gevallen is. We weten genoeg, tijd om op een ander te stemmen.

 • no-profile-image

  meer produceren

  Inderdaad, de opmerking is een alledaagse. Laten we als boeren ook maar niet te hoge verwachtingen koesteren van de politiek. We kunnen hen niet verwijten dat we zo graag met zijn allen overproduceren.

 • no-profile-image

  in een

  noem nu eens één politieke partij of politici die zijn of haar verkiezingsbelofte heeft waar gemaakt. Het is altijd zo dat het "haantjes gedrag" een rol zal blijven spelen terwijl met amenwerken zoveel bereikt kan worden. Het is in het dagelijkse bedrijfsleven ook zo, de één probeert ten koste van de andere vliegen af te vangen dus zal het in de politiek echt niet anders zijn. De poppetjes op het toneel zullen regelmatig veranderen als de toeschouwers ze beu zijn. Maar de schrijvers van het script blijven vaak dezelfde. Zoals een gemeente ambtenaar ooit zei, "werk hebben is geen kunst, werkhouden wel". Zolang de burger maar niet teveel lasten ondervindt zal ze het een worst wezen welke hoofdrolspeler er staat. Neemt niet weg dat sommige individuen dingen kunnen verzinnen waar bepaalde beroepsgroepen ernorme last van kunnen ondervinden. Neem die zinloze discussie van Megastallen, .....

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De houdbaarheidsdatum van Balkenende is voorbij. Wat heeft zijn kabinet nu eigenlijk voor elkaar gekregen de laatste jaren? Hij heeft ondanks een afwijzing van een referendum tegen de Europe Grondwet hier toch slinks mee ingestemd. (nu mogen we als Nederlandse belastingbetaler ook nog de Griekse ambtenaar onderhouden.)Een boel geld is er naar de banken gegooit, voor de boeren zijn er weer de nodige regels en beperkingen bij gekomen en hij laat een polder in nota bene zeeland onder water zetten , nee Jan Peter is de feeling met de achterban volkomen kwijt.

 • no-profile-image

  Hansje

  Mannen die boos worden en vanuit die boosheid reageren reageren niet vanuit emotie? Reageerde Balkenende niet uit sjagrijn (irritatie/boosheid) en is dat geen emotie? Flauwekul allemaal. Alle mensen reageren vanuit emotie. Mannen vaak heftiger en meer onbezonnen dan vrouwen, maar we doen het allemaal. Liefst plakken we er daarna een passend "rationeel" etiket op als verklaring. Het is een venijnig wapen van tegenstanders om alleen vrouwen dood te verklaren door te zeggen dat haar rationele uiting een reactie was vanuit emotie. Zo houdt men vrouwen klein. Logisch voor een SGP-man als Balkenende die vrouwen niet ziet zitten in de politiek. Overigens is het prima om vanuit een emotie te reageren zolang we ons koppie erbij houden. Misschien reageren vrouwen meer vanuit verdriet en betrokkenheid en mannen meer vanuit kwaadheid en gekrenkt superego (is weer angst).

 • no-profile-image

  D. Jansen

  De heer Karel Schotanus maakt ánderen uit voor "politiek onbenul".....!?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koken? Als fervente jachtteef bakte Annie ze altijd erg bruin, maar haar lievelingsgerecht zijn en blijven BLAUWE BONEN!

 • no-profile-image

  vdkamp

  De reactie van dhr. balkenende zegt meer over hem dan over mw schreijer. het cda begrijp de sentimenten binnen de landbouw niet meer en voegt niets meer toe. Wij moeten het doen zonder haagse steun, als agrarisch nederland eens geen cda stemt dan zullen we eens kijken of het cda wel zonder de agrariers kan.

 • no-profile-image

  P. Schotanus

  Balkenende ís nu eenmaal aangewezen als lijsttrekker! Waarom blijkt het wederom te moeilijk voor het CDA om de discussie hieromtrent BINNENKAMERS voort te zetten i.p.v. van hem openlijk af te vallen. Met een bloemetjesjurk als mevrouw Schreijer heeft hij geen vijanden meer nodig.

 • no-profile-image

  marius

  Balkenende moet de kar trekken. maar moet eerst verburg naar huis toe sturen.
  een libarale minister hoort niet thuis in het cda

 • no-profile-image

  Govert

  Het kleeft aan Annie Schreijer dat ze zich meer manifesteert uit emotie dan uit ratio. Geen wonder dat Balkenende er luchtig op reageert; wie neemt haar nou serieus? Het zou wel anders zijn als een CDA-zwaargewicht haar woorden in de mond genomen zou hebben!

 • no-profile-image

  Henk

  En nu maar hopen dat de echte boeren niet meer op het CDA stemmen, die partij vertegenwoordig het platteland al lang niet meer.

 • no-profile-image

  a.liet

  Hoezo heeft Balkenende haar geschoffeerd? Ik vind dat er niets mis is met Balkenende's opmerking. Ze vraagt erom met haar stupide acties!

 • no-profile-image

  Jan de Haan

  ik heb het altijd al gezegd:

  Balkenellende.

Laad alle reacties (45)

Of registreer je om te kunnen reageren.