Home

Achtergrond 312 x bekeken 1 reactie

'Precisielandbouw verhoogt resultaat en duurzaamheid'

Het Programma Precisie Landbouw (PPL), vandaag officieel afgetrapt door stuurgroepvoorzitter Theo Meijer (Productschap Akkerbouw), moet leiden tot een hoger rendement en betere bedrijfsresultaten.

PPL is een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven en de overheid, waarin krachten worden gebundeld om precisielandbouwtechnieken te ontwikkelen en toe te passen. Door rekening te houden met plaatsspecifieke omstandigheden, gebruiken agrarische ondernemers meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, brandstof en water optimaal.

Naast een beter bedrijfsresultaat draagt dit initiatief bij aan duurzame landbouw in de vorm van energiebesparing en reductie van broeikasgassen. Meijer: "Dit is een uitstekende manier voor de sector en zijn toeleveranciers om de innovatiekracht te tonen."

Er zijn 35 projecten geselecteerd om mee te draaien in de eerste ronde van PPL. Er volgen drie trajecten tot eind 2013. Zodra het bedrijfsleven 6 miljoen euro in precisielandbouw heeft geïnvesteerd, stelt het ministerie van LNV 6 miljoen euro beschikbaar voor ontwikkelopdrachten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Ik hoop dat dhr Meijer gelijk krijgt dat de precisie landbouw zoveel meer opbrengst geeft, dat hey het inderdaad leidt tot een redements verbetering. Tot nu toe heeft een productie verhoging alleen maar geleidt tot lagere prijzen. met als esultaat meer druk op de markt, minder financieele omzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.