Home

Achtergrond 301 x bekeken

Pluimveeindustrie VS zwaar getroffen door China

De pluimveeindustrie in de Verenigde Staten is zwaar getroffen door de verhoging van de importheffingen van China op Amerikaans pluimveevlees.

China heeft die tarieven op 13 februari van dit jaar verhoogd, omdat het de VS beschuldigt van het dumpen van pluimveevlees in China. Dat meldt meatingplace.com.

De Verenigde Staten moeten meer pluimveevlees naar China exporteren, omdat het problemen heeft met de uitvoer van zijn pluimveevlees naar Rusland. Dat laatstgenoemde land is de belangrijkste afnemer van pluimveevlees uit Amerika. China is de op één na belangrijkste importeur van Amerikaans pluimveevlees. Het land voerde vorig jaar meer dan 800.000 ton Amerikaanse pluimveevleesproducten in.

China is vooral een belangrijk exportland voor de VS, omdat Chinese consumenten vooral poten, voeten en vleugels van het pluimveekarkas eten. Consumenten in andere werelddelen zijn daar niet zo gek op. Voor de vierkantsverwaarding van het pluimveekarkas is de uitvoer naar China dus van levensbelang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.