Home

Achtergrond 156 x bekeken

'Pakket van staatssecretaris ook belangrijk'

"Het is niet zo dat onderwerpen minder belangrijk zijn als ze niet in het pakket zitten van een minister, maar dat van een staatssecretaris.''

Dat zei demissionair minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin, OCW) dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer tegen D66'er Boris van der Ham.

Die wilde van Rouvoet weten waarom hij, toen hij het pakket van Ronald Plasterk overnam, het onderwerp homo-emancipatie overliet aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (OCW). Rouvoet stelt dat het praktischer was om bij het vertrek van Plasterk het pakket van hem over te laten aan Van Bijsterveldt en dat hijzelf het pakket van staatssecretaris Sharon Dijksma zou waarnemen. Volgens de ChristenUnie-leider ligt deze pakketverdeling meer in lijn met de onderwerpen die de waarnemende bewindslieden tot dusver in hun portefeuille hadden.

Van der Ham noemt het een gemiste kans dat Rouvoet het onderwerp homo-emancipatie links laat liggen. Rouvoet vindt dat onzin en wijst ook nog eens op het feit dat toen D66 in de regering zat het bewuste onderwerp door de staatssecretaris van VWS werd gedaan. Of hij mee zal varen met de GayPride, zoals Plasterk wel deed, weet Rouvoet nog niet. "Mijn agenda reikt nog niet zo ver dat ik kan overzien wat ik in augustus ga doen. Mijn voorspelling zou zijn dat ik daar niet bij ben.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.