Home

Achtergrond 173 x bekeken

Paddentrek in volle gang

De paddentrek is goed op gang. Vrijdag was er een piek te zien in de migratie van padden vanuit hun overwinteringsplaatsen naar sloten, poeltjes, plassen, meertjes en andere watertjes om zich voort te planten.

Niet alleen de padden vertonen zich, ook kikkers en padden begeven zich 'op straat'. De padden moeten wegen oversteken om hun doel te bereiken, een riskante reis. Vele sneuvelen onderweg, platgereden door auto's, brommers en fietsen. Een enkeling komt om onder de schoen van een voorbijganger.

Op de website padden.nu van paddenwerkgroepen is te zien dat de amfibieën heel aarzelend op 12 maart in beweging kwamen. Hun aantallen waren toen nog klein. Afgelopen maandag waren het er al meer. Met het oplopen van de temperatuur ontwaakten er steeds meer uit hun winterslaap. Vrijdagavond waren de omstandigheden optimaal voor de padden, lekker zwoel en vochtig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.