Home

Achtergrond 339 x bekeken

Overgebleven bietenzaad droog en koel bewaren

Overgebleven zaad voor suikerbieten moet droog en koel worden bewaard, benadrukt bieteninstituut IRS.

Het bietenzaad moet zo snel mogelijk na het zaaien uit de zaaimachine worden gehaald en in een afgesloten verpakking onder droge en koele omstandigheden worden bewaard. Op het etiket van de originele verpakking staat meer informatie over de juiste bewaaromstandigheden.

Als de adviezen goed worden toegepast, behoudt het zaad zijn kiemkracht over het algemeen zeker een jaar. Garantie geven zaadproducenten hierop overigens niet. De concentratie van de aan de pil toegevoegde middelen kan iets afnemen.

Het is verstandig om bewaard zaad voor gebruik in een kiemproefje te testen.

Of registreer je om te kunnen reageren.