Home

Achtergrond 208 x bekeken

Opnieuw massastaking Griekenland

Grieken gaan vandaag weer massaal de straat op om te protesteren tegen de draconische bezuinigingsplannen van premier George Papandreou.

Voor de tweede keer deze maand lijkt het openbare leven in het land weer lam te komen liggen.

Naar verwachting leggen meer dan een miljoen mensen het werk neer. Veel overheidsinstellingen en scholen zijn donderdag gesloten. Vuilnismannen en medewerkers van de belastingdienst hebben het werk al enkele dagen geleden neergelegd.

Het buitensporige tekort op de Griekse overheidsbegroting bedraagt bijna 13 procent van het bruto binnenlands product (bbp), de som van alle goederen en diensten die in het land worden geproduceerd. Papandreou wil dat door flink te bezuinigen terugdringen tot 8,7 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.