Home

Achtergrond 241 x bekeken 5 reacties

'Oplossing voor ingrepen pluimvee ontbreekt nog'

De pluimveesector heeft nog geen oplossing om vanaf 1 september 2011 te voldoen aan het verbod op ingrepen bij pluimvee.

Daardoor is er geen zekerheid dat alle ingrepen vanaf die datum niet meer nodig zijn. Dat zei Jan Vroegindeweij, voorzitter van de stuurgroep plan van aanpak ingrepen, gisteren op een vergadering van de vakgroep Pluimveehouderij van LTO Noord.

Het fokken van een ander soort dieren biedt volgens Vroegindeweij de beste kansen om ingrepen volledig wel te kunnen laten. “Dat duurt nog twintig jaar. Misschien zijn er mildere behandelingen, zoals de infraroodbestraling van snavels, mogelijk als het verbod op ingrepen niet haalbaar is op 1 september 2011”, zegt hij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  leo

  nou willem systeem type antieke scharrelstal beun met zitstokken 60% scharrelruimte 1kg stro per kip gedurende leg periode 10gr strooigraan pkpd legnesten gevuld met gehakseld stro cijfers 385 eerste soort eieren uitval van 0 tot 98 wk 9% en heelveel kippengeluk grt leo

 • no-profile-image

  leo

  natuurlijk Dirk ik realiseer dit ook op een groot bedrijf

 • no-profile-image

  willem

  Leo, op wat voor systeem realiseer je dit? wat is je uitval in een koppel? onderbouw t s met getallen

 • no-profile-image

  dirk

  Je maakt me nieuwsgierig Leo,hoe doe je dat zonder ingrepen?Kan dat ook op grotere bedrijven denk je?

 • no-profile-image

  leo

  wat een zwetsverhaal van jan nou die kan zagen zonder zaag . ik produceer al 15 jaar eieren zonder ingrepen bij de kippen ,jan kijk eens verder als je neus lang is.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.