Home

Achtergrond 165 x bekeken

Open dag makelaars trekt 135.000 kijkers

Naar schatting 135.000 mensen zijn vandaag afgekomen op de landelijke open huizendag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Vastgoeddeskundigen NVM.

De belangstellenden konden terecht in 45.000 te koop staande woningen, meldde de NVM. Gemiddeld kreeg een koopwoning drie bezoeken. Een op de vijf huizen kreeg helemaal geen geïnteresseerden over de vloer, aldus de makelaarsvereniging. Volgens de NVM staan in Nederland 170.000 woningen te koop, waarvan 130.000 onder de vlag van de NVM.

Voorzitter Ger Hukker van de vereniging zei dat 2010 ,,trekjes laat zien van een voorzichtig aantrekkende markt'' in vergelijking met het zware jaar 2009. Hukker maakt zich wel zorgen over de opnieuw oplaaiende politieke discussie over de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. Die zou het prille vertrouwen van de consument aantasten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.