Home

Achtergrond 194 x bekeken 1 reactie

Opec verwacht sterkere vraag naar olie

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (Opec) verwacht dat de vraag naar olie dit jaar in een hoger tempo toeneemt dan eerder werd aangenomen.

Gisteren stelde het Amerikaanse ministerie van Energie de consumptieraming ook al naar boven bij. De Opec verwacht dat de vraag dit jaar met 880.000 vaten per dag toeneemt, waar de organisatie eerder uitging van een groei met 810.000 vaten. De vraag naar ruwe olie uit de Opec-lidstaten zal daarmee gemiddeld uitkomen op 29 miljoen vaten per dag.

De leden komen volgende week bijeen om het gezamenlijke beleid af te stemmen. Marktkenners verwachten dat de OPEC de productiedoelstelling niet zal verhogen omdat de olieprijs hoger is dan de bandbreedte die de organisatie prefereert. De Opec ziet de olieprijs het liefst tussen de 70 en 80 dollar per vat. Woensdag kost een vat van 159 liter 81,80 dollar.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Vanaf nu gaat de prijs dus sterk omhoog!Hun doseren en beheersen de markt volledig en weten vooraf precies wat ze gaan verdienen!Maffia die door geen enkele VWA of Neelie iets in de weg zal worden gelegd!

Of registreer je om te kunnen reageren.