Home

Achtergrond 157 x bekeken

Ook 'hoogwaardige' banen naar buitenland

Als Nederlandse bedrijven werk verplaatsen naar het buitenland, gaat het niet alleen om banen van laagopgeleide mensen.

Vaker nog betreft het functies van mensen met een modaal of bovenmodaal inkomen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit.

Van alle banen die reeds verplaatst zijn, betreft 38 procent banen met een inkomen boven modaal, 32 procent modaal en 30 procent beneden modaal. De belangrijkste reden voor het verplaatsen van activiteiten naar het buitenland ligt voor de bedrijven in kostenbesparing, gevolgd door het behouden of verbeteren van de concurrentiepositie.

Een meerderheid van de bedrijven in Nederland (65 procent) heeft geen activiteiten naar het buitenland verplaatst en is dat ook niet van plan. De reden daarvoor is dat uitbesteding vaak moeilijk te managen is en dat kosten hoger uitvallen dan verwacht. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het minsterie van Economische Zaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.