Home

Achtergrond 252 x bekeken

Omroep Max filmt bloemen voor Pietersplein

Het Sint Pietersplein wordt ter gelegenheid van de Paasviering op 4 april aanstaande voor de 25ste keer omgetoverd in een planten- en bloementuin.

De boomkwekerijproducten, bollen en bloemen die tentoon worden gesteld, worden aangeboden door de Nederlandse sierteeltorganisaties Plant Publicity Holland (PPH), Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) en Bloemenbureau Holland (BBH). Op de kwekerij van PPH in Boskoop begint Pasen eigenlijk al in het najaar. Dan worden de mooiste planten geselecteerd, gerooid en apart gehouden. Om de planten tijdig in blad en bloem te krijgen, gaan ze zo’n 7 weken vóór Pasen de verwarmde kas in. Timing is hierbij cruciaal. Vervolgens zijn de sierteeltproducten een kleine week onderweg naar Rome. Het lukt de medewerkers van PPH ieder jaar weer om de bomen en struiken op 1e Paasdag in volle bloei aan een miljoenen publiek te tonen.

Nu het Vaticaan voor de 25ste keer door de Nederlandse boomkwekerijproducten, bollen en bloemen wordt versierd, is dat voor omroep MAX reden om uitgebreid aandacht te besteden aan de wijze waarop de versiering van het Sint Pietersplein tot stand komt. Zo worden er opnames gemaakt van de voorbereidingen bij een bloemen- en bollenbedrijf en in de kassen van PPH. Ook het transport en de versiering ter plaatse komen aan bod. De uitzending van een uur is te zien op 2e Paasdag om 17.30 uur.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.