Home

Achtergrond 221 x bekeken

Nederland scoort goed met afvalverwerking

Nederlanders hebben in 2008 gemiddeld 622 kilo huishoudelijk afval per persoon geproduceerd.

Dat is bijna 100 kilo meer dan het EU-gemiddelde van 524 kilo per persoon. Nederland is na Oostenrijk en Duitsland het land waar het grootste percentage van het afval werd hergebruikt of gecomposteerd. Dat blijkt uit cijfers die Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek, vandaag heeft bekendgemaakt.

In Nederland verdween in 2008 39 procent van al het huishoudelijk afval in de verbrandingsoven, 32 procent werd hergebruikt, 27 procent gecomposteerd en 1 procent gestort.

In de EU als geheel werd 40 procent van het huishoudelijk afval gestort. De Tsjechen produceerden in 2008 het minste afval per hoofd van de bevolking. De Denen produceerden met gemiddeld 802 kilo per persoon het meeste huishoudelijke afval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.