Home

Achtergrond 160 x bekeken

Minder doden door aardbeving Turkije

De aardbeving die het oosten van Turkije maandag trof, heeft aan 41 mensen het leven gekost.

Dat hebben de autoriteiten in de getroffen provincie Elazig vandaag bekendgemaakt.

Eerder werd nog gesproken van 51 doden, maar tien slachtoffers bleken in de verwarring na de aardbeving dubbel te zijn geteld, aldus het kantoor van de gouverneur van Elazig. De slachtoffers zijn veertien vrouwen, zeven mannen en twintig kinderen.

De aardbeving trof een dunbevolkt berggebied in het oosten van Turkije. Tientallen huizen werden verwoest. De beving had een kracht van ongeveer 6,0 op de schaal van Richter en ontstond op een diepte van 10 kilometer. In het gebied wonen vooral etnische Koerden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.