Home

Achtergrond 196 x bekeken

Miljoenen voor grootschalig kinderonderzoek

Het grootschalige bevolkingsonderzoek Generation R van Erasmus MC kan een bijdrage van het kabinet tegemoetzien van 4,5 miljoen euro.

Met dit geld kunnen de onderzoekers de volgende fase in hun studie onder tienduizend kinderen uitvoeren, Focus op 9. Dat richt zich op negenjarigen. Demissionair minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin maakte de investering maandag bekend tijdens een bezoek aan Generation R in Rotterdam.

De nieuwe fase volgt op Focus op 5, waarin de deelnemers onderzocht werden toen zij vijf waren. De onderzoekers van Generation R en Erasmus MC proberen met de studie problemen met gezondheid en ontwikkeling te achterhalen.

Rouvoet vindt de resultaten bruikbaar voor de gezondheidszorg voor de jeugd en voor de dagelijkse praktijk van opvoeden en opgroeien, zei hij. Daarom wil hij graag het vervolg steunen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.