Home

Achtergrond 260 x bekeken

Meer overnames in transport en logistiek

Het aantal fusies en overnames in de wereldwijde transport- en logistieksector neemt dit jaar toe ten opzichte van 2009.

In dat jaar vond een dramatische daling plaats. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van acountants- en adviesbureau KPMG. Het aantal transacties daalde in 2009 met 17 procent. De grootte van de overnames daalde met 63 procent. Volgens adviseur Edwin van der Stam van KPMG zijn vooral kleine en middelgrote bedrijven die gemakkelijk te integreren zijn in trek.

Het gaat daarbij vooral om ondernemingen die aan de rand van de afgrond staan of waarvoor bijna geen zelfstandig overleven meer mogelijk is. En daar zijn er door de crisis nogal wat van. "Een onderneming gaat vaak actief leuren met zichzelf. Ook adviseurs van bijvoorbeeld banken, die niet gebaat zijn bij een faillissement van het bedrijf, doen dat wel.''

De overname- en fusiemarkt in de sector is in Azië in 2009 al hersteld. In de regio's Noord-Amerika, Europa en het Midden-Oosten wordt dit jaar een licht herstel verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.