Home

Achtergrond 172 x bekeken

Meer misbruik bij Sängerknaben

Het misbruikschandaal bij het beroemde jongenskoor Wiener Sängerknaben breidt zich uit.

Via een speciaal telefoonnummer daarvoor van het koor hebben zich de afgelopen dagen acht oud-zangers, inmiddels mannen van 40 jaar en ouder, gemeld. Dat heeft de contactpersoon van het koor woensdag gezegd in de Oostenrijkse krant Der Standard.

In het dagblad zegt een van de slachtoffers dat een leraar op tournees de koorleden een voor een bij zich riep. Achterin de toerbus vroeg hij ze ,,minutieus naar hun seksuele ervaringen''. Het slachtoffer zegt bovendien dat de zangers constant vernederd werden.

De Wiener Sängerknaben zongen oorspronkelijk katholieke missen in Wenen. Vorige week kwamen de eerste berichten over misbruik bij het koor naar buiten. Daarop had het koor een telefoonnummer in het leven geroepen, waar misbruikslachtoffers zich konden melden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.