Home

Achtergrond 487 x bekeken 7 reacties

Meer bos in Nederland

Nederland wordt steeds bosrijker.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Eind 2006 bestond ruim 10 procent van Nederland, 3447 vierkante kilometer, uit bos. Dit is ongeveer even groot als de provincie Friesland.

In de periode 1996-2006 is er 95 vierkante kilometer bos bijgekomen. In totaal is er 115 vierkante kilometer gekapt en 210 vierkante kilometer bijgekomen. "Dit komt door milieubeleid en natuurlijke processen zoals het dichtgroeien van open terrein'', aldus een woordvoerster.

Uit de gegevens blijkt verder dat Rozendaal in Gelderland naar verhouding de meest bosrijke gemeente van Nederland is. Ruim 67 procent van de oppervlakte van deze gemeente bestaat uit bomen.

Of er sprake is van een trend kan het CBS nog niet zeggen. Begin 2011 komt het bureau met nieuwe gegevens over de bebossing.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Lies

  Waar moeten onze kinderen van eten,en wonen????? denk toch eens na. er komen steeds meer mensen straks in armoede voedsel importeren.
  Kostelijk landbouw grond wat met veel zweet en tranen klaar gemaakt is met schopje,om een boterham te verdienen.nu zomaar prijs geven!!!!
  O Nederland waar gaat dat heen

 • no-profile-image

  Han

  @Lies. Zolang Nederland nog landbouwproducten exporteert zal er genoeg eten zijn voor uw kinderen en wonen kunnen ze in Boomhutten.

 • no-profile-image

  gert

  De millieuorganisaties zullen dit ontkennen

 • no-profile-image

  Freek

  Aha, dus daar heeft Dienst Regelingen al die van boeren afgesnoepte hectares heen gesluist.....

 • no-profile-image

  verbaasde

  115 vierkante km gekapt, Dit is en blijft gewoon bos hoor. Alleen als het GEROOID wordt verdwijnd bos. En hoeveel hiervan is door SBB en NM omgezet in heidevelden?

 • no-profile-image

  katja

  Méér Bos? Hoe nu? Ik dacht dat Wouter vertrokken was!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  In de polder wordt het laatste bos door hongerend vee opgeverten. Zie www.oostvaardersplassen-sterfte.nl

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.