Home

Achtergrond 158 x bekeken

'Meer besef spanningsveld werk en gezin'

Het spanningsveld tussen werk en gezin heeft de aandacht van het kabinet.

Maar dat uit het gevallen kabinet Balkenende IV nu twee leden afscheid nemen van de politiek om meer tijd te hebben voor hun privéleven, is "niet helemaal op het conto'' te schrijven van de aparte minister voor Jeugd en Gezin.

Dat stelde de desbetreffende bewindspersoon, André Rouvoet, vrijdag na afloop van de ministerraad. Hij constateert een trend die al langer gaande is, waarbij mensen zich er meer bewust van zijn dat ze een goede balans moeten vinden tussen werk en privé.

Vooral aan de politiek kleven volgens hem minder gezonde aspecten. Naast hard werken is de druk ook hoog. "Het is een hondenbaan maar wel een mooie hondenbaan'', zei de demissionair minister. Hij voorziet overigens niet dat politieke ambten in deeltijd zijn te vervullen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.