Home

Achtergrond 232 x bekeken

Limburg: geen maatregelen tegen megastallen

Limburg neemt geen maatregelen tegen de vestiging van megastallen.

Provinciale Staten van Limburg verwierpen vandaag een motie van de Partij voor de Dieren waarin wordt gevraagd naar Brabants model grenzen te stellen aan de vestiging van grootschalige veehouderijen.

Brabant besloot vorige week vrijdag dat stallen niet groter mogen zijn dan 1,5 hectare. Tevens nam Brabant een voorbereidingsbesluit om de vestiging van nieuwe megastallen te verhinderen. De Limburgse Staten vinden zo'n voorbereidingsbesluit niet nodig, en willen de omvang van de stallen niet beperken.

De Limburgse gedeputeerde Ger Driessen (CDA) zei vrijdag geen invasie van Brabantse varkenshouders te vrezen. Hij wees er verder op dat, anders dan in Brabant, in Limburg niet de provincie maar de gemeenten beslissen over vestiging van veehouderijen. Op vragen over de gevolgen voor de volksgezondheid door grootschalige concentratie van dieren verwees hij naar rijksbeleid. "Ook daar gaat de provincie niet over''.

Lees ook: PvdA Limburg wijzigt koers over megastallen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.