Home

Achtergrond 163 x bekeken

''Leren is leuk''

Voor de zevende keer is het vandaag de Dag van de Leerplicht, een initiatief van het Ministerie van Onderwijs en Ingrado, de landelijke brancheorganisatie van leerplichtambtenaren.

De dag is bedoeld om kinderen en ouders ervan bewust te maken dat onderwijs niet alleen een plicht, maar ook een recht is. Met de slogan School? Bekijk 'tâÇ&eens anders! probeert de organisatie het positieve van schoolgaan te onderstrepen. Jongeren moeten volgens een woordvoerster van de organisatie inzien dat onderwijs 'leuk' is.

Scholen organiseren in heel het land activiteiten. Zo worden er debatten gehouden over het nut van de leerplicht en staan in tal van gemeenten wethouders voor de klas om scholieren te overtuigen van het belang van onderwijs.

Iedereen is in Nederland leerplichtig tussen 5 en 16 jaar. Wie op zijn 16e nog geen diploma voor de middelbare school heeft, moet zelfs tot zijn 18e in de schoolbankjes blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.