Home

Achtergrond 151 x bekeken

'Kroes moet computervaardigheid verbeteren'

Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) moet maatregelen nemen om het gebrek aan computervaardigheden in de EU terug te dringen.

D66-Europarlementariër Marietje Schaake heeft daar donderdag bij Kroes op aangedrongen via schriftelijke vragen.

Uit recent onderzoek blijkt dat vooral vrouwelijke migranten in Europa minder makkelijk een baan krijgen omdat ze onvoldoende met een computer overweg kunnen. Nederland springt er daarbij overigens wat beter uit dan andere lidstaten.

Naar verwachting zal binnen vijf jaar 90 procent van de banen in Europa ICT-vaardigheden vereisen. Maar in de economische strategie van de Europese Commissie voor de komende tien jaar staat vrijwel niets over het belang van digitale kennis in het onderwijs, constateert Schaake. Zij vindt dit vreemd en dringt aan op actie van Kroes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.