Home

Achtergrond 371 x bekeken

Krachtvoer voor melkvee kan nog veel duurzamer

Krachtvoer voor melkvee kan behoorlijk duurzamer dan nu.

Dit hebben Cono Kaasmakers en zeven krachtvoerfabrikanten vastgesteld in een gezamenlijke studie, uitgevoerd door Blonk Milieuadvies.

Krachtvoer maakt gemiddeld genomen een kwart van het melkveemenu uit. Dit voer kan langs vier sporen duurzamer worden gemaakt. Eén optie is het gebruik van duurzamere grondstoffen. Daar wordt al aan gewerkt via het initiatief voor duurzamer soja en palmolie/palmpitschilfers.

Een andere optie is de CO2-uitstoot bij de productie van krachtvoer te beperken. Daar is 10 tot 15 procent winst mogelijk. Nog twee opties zijn een hergebruik van bijproducten en het gebruik van meer lokaal geproduceerd voer. Deze pakken slechts na verdere verfijning positief uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.