Home

Achtergrond 264 x bekeken

Koolzaadverwerking in Duitsland stijgt 7 procent

De verwerking van koolzaad in Duitsland is in de tweede helft van 2009 met 7,1 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers die het Duitse ministerie van landbouw bekend heeft gemaakt. In de periode van juli tot en met december 2009 werd in Duitsland in totaal bijna 4,2 miljoen ton koolzaad verwerkt, tegen iets meer dan 3,9 miljoen ton in dezelfde periode een jaar eerder. Van andere oliezaden is minder product verwerkt, waardoor de totale verwerking van oliezaden met 2,8 procent is toegenomen tot ruim 5,8 miljoen ton. Het aandeel van koolzaad in de Duitse oliezadenverwerking steeg daarmee van 68,8 naar 71,7 procent.

Vooral in december nam de verwerking van koolzaad toe. Vergeleken met december 2008 werd 18,5 procent meer koolzaad verwerkt. Opvallend daarbij is ook dat deze toename is gerealiseerd met een veel grotere afname van koolzaad uit de Duitse oogst. De grondstofaanvoer uit andere landen viel kleiner uit dan een jaar geleden. De aanvoer van Duits koolzaad naar de verwerkers steeg naar bijna 3 miljoen ton. Duitsland realiseerde vorig jaar een recordoogst van 6,3 miljoen ton koolzaad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.