Home

Achtergrond 185 x bekeken 4 reacties

'Klompendragers willen Cohen'

De onverwachte machtswissel binnen de Partij van de Arbeid is ook in het buitenland groot nieuws.

Media in onder meer de Verenigde Staten, Turkije, Duitsland, Groot-Brittannië en zelfs Taiwan besteden aandacht aan het vertrek van Wouter Bos en de kandidatuur van Job Cohen.

De kranten en televisiezenders kijken vooral naar de kansen van Cohen op het premierschap. De Duitse Tageszeitung haalt een peiling van Maurice de Hond aan, waaruit blijkt dat "een meerderheid van de klompendragers de slimme Cohen als premier wil''. De ex-burgemeester van Amsterdam wordt omschreven als een serieuze bedreiging voor de kansen van 'Harry-Potter-lookalike' en 'brokkenpiloot' Jan Peter Balkenende en 'Mozart-imitator' en 'Mozart-gorilla' Geert Wilders. Ook The New York Times geeft Cohen "een goede kans om de volgende premier van Nederland te worden''.

De Duitse Südwest Presse lijkt zich te verbazen over de standpunten van Cohen. "Homoseksueel is hij niet. Maar dat weerhoudt Cohen er niet van jaarlijks de Gay Pride in de grachten van Amsterdam te leiden. Hij rookt ook geen hasj. En toch komt hij op voor de ontelbare coffeeshops in zijn stad.''

De Financial Times richt zich vooral op het vertrek van Bos. Zijn besluit komt een week na de winst van de Partij voor de Vrijheid van Wilders'', stelt de Britse zakenkrant suggestief. Het dagblad ziet een gevoel van verwarring'' binnen de PvdA en het CDA.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Cohen heeft het alleen maar over reintegratie van buitenlanders , van financien heeft hij geen verstand ,de werkloosheid aanpakken heeft hij geen boodschap aan,van boeren weet hij ook niets af

 • no-profile-image

  Monique Vos/Meelmuisje

  Net via Twitter ontvangen: mauricedehond @meelmuisje Klompendragers en "slimme" heb ik niet gebruikt. Blijkbaar zo door Tageszeit opgeschreven en bedacht......
  Cohen in de plaats van Bos, ik vind het een "verfrissende" vervanging. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de heer Cohen voor de boeren in Nederland opkomt!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Financial Times ziet de enige juiste reden voor het vertrek van Bos. Zijn vertrek heeft niks te maken met de zorg voor zijn kinderen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Dat Wouter Bos gaat, vind ik een verlies!!!... Maar dat Job Cohen komt, vind ik grote winst!!!... Cohen is een scherpe denker!!!... Een man met léf en visie!!!... Dat heeft NL héél hard nodig!!!... Daarom hoop ik van harte dat Job Cohen, premierminister wordt!!!!!.....

Of registreer je om te kunnen reageren.