Home

Achtergrond 161 x bekeken

Kerk wacht gezamenlijke claim slachtoffers

Twee Limburgse mannen die zeggen door paters seksueel te zijn misbruikt, bereiden samen met lotgenoten een gezamenlijke schadeclaim voor tegen de katholieke kerk.

Letselschadeadvocaat Martin de Witte bevestigde donderdag een bericht hierover in de Volkskrant.

,,Het wordt tijd dat de kerk met de billen bloot gaat. Dat moesten wij vroeger ook'', zegt Maastrichtenaar Bert Smeets, een van de twee initiatiefnemers. Smeets en Luc Kusters (Baexem) zeggen aan het begin van de jaren zestig te zijn misbruikt op het internaat Sint Maria ter Engelen in Bleijerheide (Kerkrade). Volgens het duo hebben al enkele tientallen slachtoffers zich gemeld voor de gezamenlijke claim.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.