Home

Achtergrond 165 x bekeken

Irakezen stemmen in Utrecht

Irakezen die in Nederland, België, Duitsland of Frankrijk wonen, kunnen in Utrecht naar de stembus voor de parlementsverkiezingen in hun vaderland.

Dat meldde de gemeente Utrecht vandaag.

Irak houdt op 7 maart verkiezingen. In Utrecht is er een speciaal stembureau in een gebouw van het ministerie van Defensie geopend op 5, 6 en 7 maart. Naar verwachting zullen 16.000 mensen daar gaan stemmen.

Bij de verkiezingen in december 2005 kwamen 14.000 Irakezen naar Utrecht om hun stem uit te brengen. De commissie lette toen extra goed op fraude, na berichten dat de inkt,die gebruikt werd om te stemmen, niet onuitwisbaar zou zijn. Eén man die voor een tweede keer wilde stemmen werd tegengehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.