Home

Achtergrond 137 x bekeken

Inzameling Haïti levert 111,4 miljoen op

De nationale inzamelingsactie voor Haïti van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) heeft 111,4 miljoen euro opgebracht.

Dat hebben de organisaties donderdag laten weten. De actie is per donderdag beëindigd. Het gironummer 555 is voor Haïti gesloten. Geld dat daar vanaf donderdag op wordt gestort, komt ten goede aan een volgende actie van SHO.

Haïti werd op 12 januari getroffen door een verwoestende aardbeving. Om geld in te zamelen werd ruim een week later op diverse tv- en radiozenders een inzamelingsactie gehouden. Daarmee werd ruim 41 miljoen euro opgehaald. Minister Bert Koenders verdubbelde dat bedrag. Verder kwam geld binnen via andere acties en donaties op giro 555.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.