Home

Achtergrond 368 x bekeken

Investeringsgolf voor boerderijwinkels Groningen

Zeventien boerderijwinkels in de provincie Groningen gaan in totaal 507.000 euro investeren in de professionalisering van hun boerderijwinkels.

De investeringsgolf vindt plaats in het kader van het project Stimulering huisverkoop en boerderijwinkels.

De Europese Unie, het Programma Landelijk Gebied, de provincie Groningen en Biologica financieren het project. Vanuit het project komt 50.000 euro beschikbaar, het overige deel wordt door de bedrijven zelf opgehoest. Naast steun bij investeringen kunnen bedrijven gebruik maken van het advies van een viertal deskundigen.

Zo wil bedrijf De Oorsprong uit Noordlaren de huidige winkel omtoveren tot boerenslagerij waarbij de slacht van eigen vee voortaan op het erf plaatsvindt. Groente- en fruitteler Geert Krops in Mussel maakt dat bezoekers voortaan op het erf buiten kunnen zitten.

Stichting Waddengoud voert het project uit. Projectleider Henk Pilat: "We zijn blij verrast. Ik had niet gedacht dat er zoveel interesse zou zijn." De stichting zet zich in voor het stimuleren van de regionale economie, onder meer door het in de markt zetten van keurmerk Waddengoud.

Of registreer je om te kunnen reageren.