Home

Achtergrond 278 x bekeken

Ierland bijna vrij van ziekte van Aujeszky

De Ierse varkenssector gaat binnenkort beginnen met de eindtests op de ziekte van ­Aujeszky.

Dat moet ertoe leiden dat de Europese Commissie Ierland officieel vrij verklaard.

Volgens minister Brendan Smith van landbouw hebben twee eerdere testrondes al aangetoond dat de ziekte van Aujeszky nagenoeg verdwenen is. "Ik wil varkenshouders, boerenorganisaties, dierenartsen en mensen van mijn eigen ministerie danken voor de samenwerking en toewijding die ze hebben getoond bij de bestrijding van deze ziekte. De toekomst van de landbouw hangt in sterke mate af van hoe we dierziekten beheersen en uitroeien."

Smith geeft nu het startsein voor fase drie van het programma waarbij de dierens nog een keer gecontroleerd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.