Home

Achtergrond 495 x bekeken

IRS: eerste suikerbieten zijn gezaaid

De eerste suikerbieten van 2010 zijn voor zover bekend gezaaid.

Dit keer is de primeur voor Goeree-Overflakkee, meldt het bieteninstituut IRS. "Een buitendienstmedewerker van Suiker Unie meldde dat Leen van Nieuwenhuijzen uit Nieuwe-Tonge afgelopen maandag zijn perceel van 14 procent afslibbaar heeft geploegd. Na een dag was de grond voldoende opgedroogd en is het zaaibed in één keer klaargelegd met een sneleg. Hierna zaaide Van Nieuwenhuijzen woensdag 10 maart het ras Theresa KWS op het 3,5 hectare grote perceel."

Vorig jaar zijn de eerste bieten gezaaid op 4 maart bij akkerbouwer Leenders in Limburg. In 2008 ging de primeur naar akkerbouwer Calon in de provincie Groningen, die op 16 februari al zijn eerste bieten kon zaaien. In 2007 was de eerste zaaidatum net als dit jaar 10 maart en in 2006 was dat 18 maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.