Home

Achtergrond 411 x bekeken 9 reacties

Hulp voor inwoners met rommelerf

Bij inwoners van Delfzijl die rommel op hun erf hebben, staat binnenkort niet alleen een gemeentelijke controleur op de stoep, maar ook een hulpverlener.

Rommel op het erf zou namelijk een signaal kunnen zijn van sociale problemen, zo meldt RTV Noord. Tot nu toe werden de mensen opgedragen alles op te ruimen, maar vaak is het na enige tijd weer een puinhoop. De gemeente wil daarom ook iets doen aan de achterliggende problemen en zet hulpverleners in.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Demeter

  Het zou mooi zijn dat de smaakpolitie van SBS-6 eens bij zulke boeren langs ging.
  Kan de consument zien waar hun vlees en melk geproduceerd wordt...

 • no-profile-image

  Albert Willem

  En straks moeten alle boeren kunstgras leggen, want echt gras ziet er zo rommelig uit. Ik vraag me toch echt af waar we in Nederland mee bezig zijn. Als anderen er (over)last van ondervinden OK, maar laat mensen een beetje vrij in hoe ze hun tuin en erf inrichten.

 • no-profile-image

  Boer

  Volgens mij gaat het hier over de inwoners van Delfzijl en niet over de boeren in de buurt ervan. Je zal maar naast de familie Flodder wonen...

 • no-profile-image

  amt naRRen

  Het lijkt wel een 1 april mop.
  Boeren van Delftzijl ga ook eens controleren bij de amtenaren op het gemeentehuis of er soms nog wat op te ruimen valt aan onzinnige regelbrij, kostenverslindende projecten en bonus opstrijkende amtenaren en neem dan vooral een hulpverlener mee.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Als de smaakpolitie dan ook maar kijkt in het buitenland. Daar komen tenslotte de kiloknallers vandaan. Of is het zo dat als je het maar niet ziet....

 • no-profile-image

  bartje

  haha ja dat zou mooi zijn demeter, reed vandaag nog langs zo'n boerderij. Hek eruit al het vee liep vrij los was eigenlijk gewoon dat plaatje wat we in de kinderboerderijboekjes zien.

  Goeie pr

 • no-profile-image

  Boer

  Zoals boer op het land ook al suggereerde, het gaat inderdaad niet over boeren maar over de inwonders van Delfzijl. Dit bericht is namelijk al vaker op RTV-Noord geweest. Op zich wel een goede zaak, want de achterliggende gedachte is wanneer hun 'tuin' een rommeltje is, hebben de mensen in hun relatie vaak ook een probleem. Die mensen zijn gewoon ongeordend en het gaat meestal van kwaad tot erger. Vandaar dat de gemeente op dit punt wil ingrijpen en niet als het te laat is. En uiteraard wanneer er geen relatieproblemen worden geconstateerd, komen ze daar vast snel genoeg achter, niet te snel oordelen dus. Ik ben het daar wel met jullie eens als het gaat om de noodzakelijkheid van het ingrijpen van ambtenaren. Deze moeten betaald worden door ons allemaal en eigenlijk zouden deze mensen zichzelf moeten redden of anders om hulp vragen.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Ik ben altijd weer geroerd tot in het diepst van mijn hart als ik lees hoe betrokken dit land is waar het zijn burgers aangaat.

 • no-profile-image

  Jan

  Tja, als die ambtenaren erachter komen dat er sociale problemen zijn, dan worden ze van het erf geschopt en doen er toch niets aan als er niets te halen is en mochten ze er iets denken te winnen als er wel fatsoenlijke mensen wonen verandert het toch vaak weer in iets rommeligs, of gezelligs tis maar hoe je het bekijkt. Ze hebben weer niets belangrijkers te doen, zoals ondernemers helpen bij vergunningen verlenen enz..

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.